Copaco en Dell: samenwerking ‘from the ground to the cloud’

Copaco en Dell: samenwerking ‘from the ground to the cloud’

copacologo-event[1]

In de afgelopen zes jaar heeft de relatie tussen Copaco en Dell zich uiterst succesvol ontwikkeld. Het recept daarvoor is even eenvoudig als doeltreffend: serieus investeren in elkaar.

 

“Copaco was in 2009 de eerste distributeur van Dell in Nederland nadat in 2007 wereldwijd de transformatie naar een indirect verkoopmodel hadden ingezet,” vertel Jeroen Hagen, Sales Director Channels bij Dell Nederland. “Copaco investeerde fors in de kennis rondom het Dell productportfolio, en wij konden leren van de expertise en ervaring van de medewerkers van Copaco in het indirecte kanaal. Een belangrijke stap naar gezamenlijk succes, en sindsdien zijn we steeds meer samen opgetrokken naar (regionale) resellers die sterke banden onderhouden met hun klanten. Door de ondersteuning van de Dell-groep van Copaco, zowel op technisch als ander gebied, kunnen ze zich nóg meer focussen op hun klantrelaties en daarmee hun business laten groeien.”

Hermen_van_Dalen_%20Jeroen_Hagen_DellKeuzevrijheid: van on-premise…

Maar resellers, of ze nu groot of klein zijn, kunnen als dat nodig is ook direct met Dell schakelen. “Daarin verschillen we van veel andere vendoren, die voor mkb-resellers vaak moeilijk toegankelijk zijn,” vervolgt Hagen. “Wij investeren juist in extra mensen om die contacten nóg soepeler te laten verlopen. Ons portfolio van hardware, software en diensten is de laatste jaren steeds completer geworden en omvat end-to-end oplossingen voor organisaties van iedere omvang, van enterprise tot mkb en van on-premise tot de cloud. Dat, en het feit dat we voor open standaarden hebben gekozen, die zowel eindgebruikers als resellers de keuzevrijheid bieden om onze oplossingen te combineren met die van andere merken, is ongetwijfeld een belangrijke factor achter onze onstuitbare opmars in het kanaal,” meent Hagen.

…tot de cloud

Ook als het gaat om de cloud heeft Dell voor het kanaal gekozen. “We hebben geen eigen Dell datacenters, daarmee zouden we een concurrent van onze klanten zijn,” zegt Hermen van Dalen, Cloud Lead bij Dell Nederland. “Maar we bieden wél alle bouwstenen waarmee distributeurs, hun partners en klanten datacenters kunnen inrichten en clouddiensten kunnen aanbieden. Zo draait het 2tCloud platform van Copaco op een Dell infrastructuur. Ook als het om de cloud gaat bieden we klanten keuzevrijheid en een schaalbare strategie. Onze cloudstrategie kent drie pijlers: oplossingen voor het bouwen van het platform, oplossingen voor beheer en integratie – inclusief diensten van diensten van ISV’s – en een marktplaats voor de levering van door Dell gecontroleerde services.”

Zo kan Dell samen met de reseller klanten helpen bij het vinden van de juiste balans tussen security, kosten en time-to-delivery van zakelijke applicaties. Van Dalen: “Die oplossing kan, maar hoeft niet volledig uit Dell-componenten te bestaan, als verklaard voorstander van open standaarden bieden we de klant de keuze voor een ‘best-of-breed’ oplossing, waarbij de mogelijkheden van Dell en andere vendoren van Copaco elkaar prima aanvullen, of het nu gaat om een private, public of hybride cloud.”

Volledige ontzorging

Zowel in de publieke als de private sector groeit de vraag naar complete ICT-dienstverlening die op basis van gebruik wordt afgerekend. “Daarvoor is een platform als 2tCloud een ideale oplossing,” zegt Hagen. “De reseller kan zich, net als bij zijn traditionele business, concentreren op zijn rol als ‘trusted advisor’ en de relatie met zijn klanten. Alle back-office activiteiten worden door Copaco overgenomen. Daarbij kan de reseller vertrouwen op de expertise en bewezen technologie van Dell en de commerciële en logistieke expertise van Copaco. Samen hebben we alles in huis om onze klanten in staat te stellen dicht op hun klanten te zitten. Want de relatie met je klanten moet je tenslotte iedere dag opnieuw verdienen,” zo besluit Hagen.

[Deze bijdrage is eerder verschenen in het speciale magazine t.b.v. het Copaco Cloud Event 2015 op 8 oktober a.s. in Cinemec in Ede. Meer informatie: www.copacocloudevent.com]

 

Over de auteur