‘De cloud is hét bindmiddel met de klant’

‘De cloud is hét bindmiddel met de klant’

copacologo-event[1]

“Vanuit HP hebben we de visie om organisaties te helpen ons uitgebreide portfolio van producten en services in te zetten om effectiever en innovatiever te werken. Doorslaggevend daarin is dat we een groot bereik hebben naar partners en eindklanten. Copaco is daarin zonder meer een cruciale schakel!”

Aan het woord zijn Hjalmar van Veen, Country Channel Manager HP Nederland, en Marco Lesmeister, Country Manager Indirect Sales HP Enterprise Group. “En zoals Copaco nu die cruciale schakel is voor HP Printing en Personal Systems en de HP Enterprise Group, die vanaf 1 november als HP Inc. en Hewlett Packard Enterprise door het leven zullen gaan, zullen ze dat ook na de splitsing zijn.”

Van Veen: “Met HP kijken we steeds verder dan het klassieke portfolio aan producten. Waar we een wereld zien waarin werk en privé door elkaar lopen, komen we met producten en oplossingen die daarbij passen. Zien we bedrijven verschuiven naar de cloud, dan helpen wij hen met de ‘voorkant van cloud’. Dergelijke bewegingen, in dit geval mobility, kun je alleen maken als je partners hebt die meedenken, en je helpen het portfolio goed naar de markt te brengen. Copaco is zo’n partner.”“Inzoomend op het tempo waarin on-premise IT wordt vervangen door cloudoplossingen kan ik constateren dat de verkoop van hardware bij HP blijft doorstijgen,” vult Lesmeister aan. “Klanten geven de voorkeur aan een hybride IT-oplossing, en dat biedt gevestigde resellers de kans om als cloud integrator of cloud broker extra recurring inkomsten te genereren. Ze hebben het voordeel van een bestaande klantenkring en hebben, mits ze hun ‘cloud-huiswerk’ goed doen, een voorsprong op ‘born-in-the-cloud’ partijen die nog een klantenkring moeten opbouwen.” Hjalmar_Final_2015Hjalmar van Veen

Partnerlandschap in transitie naar de cloud
“Het aanbod van HP sluit aan op de ontwikkelingen in de markt, waarin mobiel werken een steeds centralere plaats inneemt,” zegt Van Veen. “Alles moet met alles en iedereen kunnen communiceren, van printers, pc’s en notebooks tot en met tablets voor specifieke verticale toepassingen, en daarop hebben we ons assortiment afgestemd. Daarmee kunnen resellers hun klanten voorzien van alle gewenste middelen die toegang tot de cloud faciliteren.”

Marco%20Lesmeister_HPMarco Lesmeister Lesmeister: “Vanuit HP Enterprise vullen we dat aan met alles wat nodig is aan producten en diensten voor het datacenter. We onderscheiden drie soorten partners: de cloud-builders, die met ons Helion-portfolio een private cloud bouwen en zelf diensten aanbieden, de PartnerOne service providers die op basis van hardware van HP diensten leveren of resellen, en cloud resellers die vanuit een datacenter of platform, zoals 2tCloud van Copaco, cloud services verkopen, variërend van infra tot applicaties, van VM’s tot Office 365 en alle mogelijke varianten daar tussenin. Omdat HP de OpenStack standaard in de cloud ondersteunt maken we het onze cloudpartners mogelijk om uit de enorme diversiteit aan clouds en toepassingsmogelijkheden een dienstencatalogus samenstellen, waarbij de eindklant de beschikking krijgt over een eenduidig en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.”

Bindmiddel bij uitstek
“Als afsluiting van dit verhaal willen we nog even een misverstand corrigeren,” zeggen Van Veen en Lesmeister.”Er wordt nog te vaak gedacht dat cloud iets is voor de ‘grote partners’, maar niets is minder waar. De groeiende vraag naar clouddiensten komt vooral uit het mkb en dat biedt juist de kleinere resellers die daar kind aan huis zijn de beste kansen. Wij zien de cloud dan ook als hét ideale bindmiddel met de klant. We voorzien dat Copaco en HP in dat samenspel met resellers nog heel lang een hele goede relatie zullen blijven onderhouden”.

[Deze bijdrage is eerder verschenen in het speciale magazine t.b.v. het Copaco Cloud Event 2015 op 8 oktober a.s. in Cinemec in Ede. Meer informatie: www.copacocloudevent.com]

Over de auteur