Samenwerking Arrow en Oracle moet verkoop cloudoplossingen versnellen

Samenwerking Arrow en Oracle moet verkoop cloudoplossingen versnellen

Arrow & Oracl

Arrow Electronics en Oracle hebben in Noord-Amerika en de EMEA-regio initiatieven uitgerold die de verkoop van cloudoplossingen in het IT-kanaal moeten versnellen. De twee bedrijven bieden resellers en dienstverleners ondersteuning en de mogelijkheid om hun expertise te vergroten zodat ze hun klanten kunnen migreren naar de cloud.

Arrow begrijpt dat dienstverleners vandaag de dag veel meer zijn dan resellers van producten. Ze zijn vertrouwde adviseurs die eindgebruikers helpen hun weg te vinden in de vaak complexe migratie naar de cloud. Om die reden kiest Arrow voor samenwerking met toonaangevende bedrijven zoals Oracle. Gezamenlijk worden opleidingen, demonstraties en volledige productondersteuning aangeboden via ArrowSphere. Resellers en dienstverleners kunnen daarmee de kennis inwinnen die ze nodig hebben om verder te kunnen groeien.

Via ArrowSphere, de wereldwijde cloud-marktplaats van Arrow, biedt Arrow nu het volledige productportfolio van Oracle Cloud aan, variërend van IaaS-oplossingen (Infrastructure as a Service) voor opslag en rekenkracht tot een PaaS-aanbod (Platform as a Service) met onder andere databases, Java, business intelligence-oplossingen en mobiele cloudapplicaties.

Naast het uitgebreide aanbod van Oracle dat beschikbaar komt via ArrowSphere, biedt Arrow ook workshops aan in Europa en Noord-Amerika. In samenwerking met de IT-brancheorganisatie CompTIA organiseert Arrow workshops die value-added resellers (VAR’s) en managed service providers (MSP’s) helpen om eindgebruikers te ondersteunen en de clouddiensten van Oracle aan te bieden.

Arrow komt ook met evaluatietools die, door verschillende scenario’s uit te tekenen, in kaart brengen hoe bedrijven de overgang naar een public, private of hybrid cloud kunnen maken. Daarmee is het ook mogelijk om de beschikbare technologie, eventuele gaten in de beveiliging en de ‘total cost of ownership’ te analyseren. Zo kan een cloudoplossing perfect worden toegespitst op de specifieke behoeftes van een organisatie. Inmiddels biedt Arrow al gratis demo’s voor partners van de cloudoplossingen van Oracle.

Meer informatie: www.arrow.com

Categorieën: Merk uitbreidingen, Nieuws

Over de auteur