Onze kracht als distributeur is samenwerking met resellers

Metastore Jack Warnars

Jack Warnars
Jack Warnars, directeur Metastore ECMsolutions:

De snel toenemende papieren en digitale informatiestromen maken het voor bedrijven meer dan ooit noodzakelijk om deze data te beheersen en te destilleren tot waardevolle informatie. Metastore ECMsolutions helpt bedrijven juist met deze uitdagingen. “Onze oplossingen verdienen zich in korte tijd terug en geven resellers de mogelijkheid zich te onderscheiden en klanten extra toegevoegde waarde te leveren”, zegt directeur Jack Warnars.


Resellers hoeven volgens directeur Jack Warnars van Metastore ECMsolutions hiervoor niet per se te beschikken over bijzondere kennis van documentmanagement, workflows of business intelligence, weet hij. “Het is onze taak om er samen met een reseller voor te zorgen dat klanten de juiste oplossing krijgen. De rol van reseller ligt vooral op het terrein van relatiebeheer en het signaleren van business opportunities. Afhankelijk van het kennisniveau springen wij bij met demo’s, presales en marketingactiviteiten, implementatie, training en nazorg in de vorm van onze dedicated helpdesk. Samen zorgen voor tevreden klanten, dat is ons devies”, aldus Warnars.

Bewezen oplossingen

Metastore ECMsolutions is actief als Value Added Distributor van softwareoplossingen voor procesverbetering. Het bedrijf begon ruim 25 jaar geleden met faxautomatisering voor het veilig en rechtsgeldig afleveren van bedrijfsgevoelige informatie, vertelt Warnars. “We voeren de marktleider RightFax van OpenText in ons portfolio. Er zijn nog steeds wensen om fax te integreren met onder andere MFP’s, desktops, back- office of ERP-oplossingen.” Metastore biedt daarnaast tegenwoordig ook een oplossing in de vorm van Secure Mail voor het veilig afleveren van bedrijfsinformatie zoals documenten, grote bestanden, afbeeldingen en video’s. Klanten kunnen het verzendproces eenvoudig volgen en ze voldoen tegelijk aan regelgeving omtrent het veilig versturen van vertrouwelijke informatie.

Interessanter

voor MKB De andere oplossingen – Contentverse DMS van Computhink en Dashboards van Intuitive Business Intelligence (IBI) – komen tegemoet aan de eisen die moderne organisaties stellen aan archivering, workflow en het ontsluiten van gegevens, legt Warnars uit. “En dat is al lang niet meer alleen een ‘feestje’ voor grote bedrijven, ook kleinere organisaties profiteren hiervan. Workflow binnen Contentverse bespoedigt bijvoorbeeld autorisatie voor facturen, declaraties of archivering van dossiers en minimaliseert foutkansen. Er gaat zo geen tijd verloren aan het terugzoeken van informatie of geen heen en weer geloop naar een archiefkast. Een document wordt binnen enkele seconden gevonden – in plaats van soms wel 10 minuten. En doordat werknemers overal vanaf een smartphone, tablet of pc toegang hebben tot alle informatie, wordt de onderlinge samenwerking efficiënter.”

Dashboard voor datavisualisatie

De belangrijkste functionaliteit van Intuitive Business Intelligence is datavisualisatie. Warnars: “Een manager is natuurlijk geen data-analist die direct
de businesswaarde uit allerlei spreadsheets of vanuit ERP- of HRM programma’s kan aflezen. Daarom biedt IBI een intuïtief dashboard waar vooraf gedefinieerde parameters, zoals KPI’s, proactieve alerts eenvoudig worden afgelezen. Dat noemen we; meer zien door anders te kijken.”

‘ Documentmanagement is al lang niet meer alleen een ‘feestje’ voor grote bedrijven’“De oplossingen zijn beschikbaar als onpremise, hybride of volledige cloud oplossing en de toegevoegde waarde ervan is de aantrekkelijke uitbreiding op het portfolio van MFP-leveranciers en ICTresellers die IP-telefonie aanbieden. Wij zorgen voor een ‘no-hassle’ propositie die hen zowel tevreden klanten als additionele inkomsten oplevert. Hoe dat in zijn werk gaat, vertel ik potentiële partners graag,” zo besluit Warnars.

Diensten Metastore ECMsolutions
  • Document Management
  • Fax software
  • Secure Mail
  • Datavisualisatie/BI

Metastore

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Distributeurs Dossier 2016] Lees hier het artikel in PDF

Categorieën: Achtergrond, Algemeen

Over de auteur