Let’s challenge the future together

Let’s challenge the future together

Copaco is als distributeur met circa 400 medewerkers actief in de Benelux en levert een compleet aanbod aan hardware, software, diensten en totaaloplossingen op het gebied van IT, communicatietechnologie, telecom, consumenten elektronica, industriële automatisering, beveiligingstechnologie, logistieke fulfilment, clouddiensten en smart solutions.

Copaco’s kernactiviteiten zijn gericht op voorraad- en channelmanagement, warehousing, logistiek en value add activiteiten. Het bedrijf biedt kennisgerichte distributie vanuit haar eigen magazijn met ruim 46.000 producten van meer dan 150 merken, meestal uit voorraad leverbaar. Door continuïteit in prijs, kwaliteit en aantrekkelijke proposities streeft de organisatie continu naar maximale klanttevredenheid. Met een goed opgeleid en gemotiveerd team staat Copaco tussen haar klanten en leveranciers in Nederland, België en Frankrijk.

Logistieke diensten op maat

Onder het logistieke label ‘Yours’ biedt Copaco een uitgebreid portfolio aan transport-, warehouse- en value add services. Copaco’s kernactiviteiten dienen hiervoor als basis. Een dedicated team maakt het mogelijk dat u en uw klanten kunnen profiteren van de betrouwbaarheid, kwaliteit en vooral flexibiliteit die Copaco biedt. Onze diensten bieden wij aan in 3 varianten, te weten;

YourStock – biedt tijdelijk (extra) opslagcapaciteit in verband met een gemaakte deal. Goederen worden veilig en goed verzekerd in ons magazijn opgeslagen en toch blijft u ‘in control’.

YourProjects – maakt het voor resellers en leveranciers mogelijk om projecten op een efficiënte wijze uit te voeren, of het nu gaat om configuratie & installatie, packaging en bundeling of andere maatwerk services.

YourLogistics – speelt in op de toe- nemende behoefte van resellers en leveranciers om de lokale logistiek uit te besteden.Uw goederen zijn daarbij veilig opgeslagen en goed verzekerd in uw eigen klant specifieke warehouse binnen ons logistieke centrum. U houdt maximale controle middels ons Warehouse Management Systeem (WMS), dat diverse management rapportages genereert. Info: www.copaco.com/yours

Cloud Services

Clouddiensten worden een steeds relevanter onderdeel van de huidige en toekomstige IT-infrastructuren. Copaco was in 2011 een van de pioniers in Nederland op het gebied van de distributie van clouddiensten. Het eigen 2tCloud platform is de basis van waaruit sindsdien een succesvolle positie in de markt is opgebouwd en waarmee inmiddels ruim 700 channel partners een groter of kleiner deel van hun omzet uit clouddiensten realiseren. Deze vooruitstrevende rol wil Copaco graag behouden en wil zich hierin blijven onderscheiden door voortdurend in de breedte en in de diepte te innoveren en te focussen op kwaliteit. Om die reden heeft Copaco afgelopen jaar een Network Operations Center (NOC) & Cloud Support Center geopend van waaruit vijftien kennisspecialisten haar partners ondersteunen bij het succesvol leveren van clouddiensten. Copaco zorgt zo voor optimale klanttevredenheid.

Verschillende clouddiensten

Copaco’s cloudspecialisten kunnen partners ondersteunen bij de verkoop, het technisch ontwerp en de realisatie van private, hybride of publieke cloud-oplossingen.

Hosted Cloud (2tCloud) – 2tCloud van Copaco biedt partners een cloud services delivery platform waarmee ze clouddiensten kunnen verkopen aan klanten. Het 2tCloud platform automatiseert de activatie en facturatie van diensten volledig, waardoor belangrijke bedrijfsprocessen efficiënter worden ingericht.

Private Cloud – partners kunnen bij Copaco terecht voor consultancy en de aanschaf van hard- en software voor het bouwen van private clouds. Het assortiment bestaat uit servers, storage, software en networking- en securityproducten. Daarnaast kan Copaco ook zorgdragen voor de implementatie.

Public Cloud – partners die op zoek zijn naar een snel antwoord op de vraag van eindgebruikers naar clouddiensten kunnen ook de (standaard) cloud
services van bekende fabrikanten via Copaco inkopen. Voor de beste oplossing kunnen Copaco’s specialisten de partner adviseren.
Info: www.copaco.com/cloud

Smart Solutions

Twee jaar geleden is Copaco gestart met een Domotica-portfolio dat vooral artikel-georiënteerd was. Met de opkomst van o.a. IoT is een veel bredere aanpak mogelijk en daarom heeft Copaco voor een aantal verticale markten nu ook ‘smart solutions’ ontwikkeld, waarmee het portfolio evolueert naar een oplossingen-aanpak. In deze verticale marktbenadering zijn Internet of Things en mobility belangrijke thema’s. Met daaronder emerging technologieën zoals Z-Wave, 4G LTE of RFID.

Onder Smart Solutions vallen de volgende verticale markten:

  • Smart Home
  • Smart Office
  • Smart Retail
  • Smart Logistics
  • Smart Field Services
  • Smart Surveillance

Maak een slimme keuze. Start vandaag nog met Smart Solutions. Info: www.copaco.com/smartsolutions

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Distributeurs Dossier 2016]

Categorieën: Achtergrond, Algemeen

Over de auteur