Security is een goede generator van extra omzet

Maarten Prins, Marketing Campaign Manager, Zycko Benelux:

Zycko Benelux Nuvias Group Maarten PrinsZycko stond in Europa bekend als specialist op het gebied van netwerken en netwerkoplossingen op maat. Nu het bedrijf samen met Wick Hill en SIPHON deel uitmaak van het portfolio van de Nuvias Group is het portfolio opeens een stuk breder. Marketing campaign manager Maarten Prins spreekt over de veranderingen.

Het lijkt op het eerste gezicht bijna onnodig voor een distributeur van netwerkinfrastructuren -en oplossingen om de krachten te bundelen met een security-distributeur als het Brits-Duitse Wick Hill. Netwerkleveranciers verwerken security toch steeds vaker in hun oplossingen? Niet helemaal, zegt marketing campaign manager Maarten Prins. “Als je een router of andere hardware koopt, dan zit daar vaak wel al security ingebakken, maar nu kun je security toevoegen aan andere lagen in de infrastructuur”, bevestigt hij. “Misschien hebben klanten meerdere bijkantoren of werken ze veel met VPNverbindingen. Ieder stukje hardware vraagt om eigen disciplines en oplossingen. Juist het portfolio van Wick Hill kan dat prima opvullen. Hoeveel werkvloeren zijn er? Hoe ga je om met BYODregels? Hoe zijn de policies daarin? Het zijn allemaal vragen die Zycko met partners kan beantwoorden.”

‘ Partners met onze netwerkoplossingen en infrastructuren kunnen nu dat extra schilletje aanbieden’


Ook Unified Communications

Zoals de fusie van Zycko met Wick Hill betekent dat de partners ook een security-portfolio krijgen, zo geldt dat ook voor UC dankzij de derde betrokken partij. SIPHON biedt goede synergie, want juist UC is afhankelijk van stabiele en snelle netwerken. De drie partijen maken deel uit van de Nuvias Group en vormen één geheel. “Partners krijgen meer mogelijkheden, maar dat betekent niet dat ze hun business moeten wijzigen”, zegt Prins. “Partners die altijd netwerkoplossingen en infrastructuren bij ons afnemen, kunnen nu dat extra schilletje bieden. Security is een goede generator van extra omzet en we kunnen hen op het gebied van sales trainingen en marketing bijstaan.”

Meteen inspringen

Dit betekent ook dat de activiteiten van Zycko ‘in het veld’ worden uitgebreid. Het team is al aangevuld met mensen die de kennis hebben van de verschillende oplossingen. “Die kennis gaan we ook in onze verkoopgesprekken, marketing en in de techniek inpassen”, zegt Prins. “Als wij een vergaderruimte bij een klant of partner binnenkomen, zien we direct welke communicatiesysteem er hangt, de routers die worden gebruikt en of de Wifi is versleuteld. Daar kun je meteen op inspringen. Het is hoor en wederhoor.” Met de technische integratie zit het hoe dan ook wel goed, denkt Prins. “UC-oplossingen zijn gebouwd om redelijk eenvoudig ingepakt te worden in een infrastructuur dus daar heb je geen problemen. Security is security van het netwerk of van de endpoints, dus dat is ook prima in te passen.” De activiteiten van Zycko, onderdeel van de Nuvias Group, zijn in de Benelux verdeeld over een team in België en eentje in Nederland. Door de combinatie met Nuvias is er de ambitie uit te groeien tot een ‘billion dollar company’. Met een huidige omzet van 315 miljoen dollar door 24 kantoren in 16 EMEA-landen is er nog wel een stap te zetten. “Maar het gaat zeker lukken”, verzekert Prins.

Zycko Contactgegevens

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Distributeurs Dossier 2016]

Lees hier het artikel in PDF

Categorieën: Achtergrond, Algemeen

Over de auteur